Tags

17909965Det är något med att vara tyst som andra inte alltid förstår. Det finns inte en anledning till att man är tyst. Det kan vara att man inte kan prata, inte har något att säga, att man inte vill säga fel saker så därför säger man inget alls ect.

Tysts huvudperson Chelsea bestämmer sig för att avlägga ett tysthetslöfte efter att hon halvfull berättar en hemligher som leder till att en av hennes klasskamrater blir så svårt misshandlad att han hamnar i koma.
För allt hon säger ställer bara till det för andra så det är bättre att hon inte säger något alls. Men när alla är emot henne och är på henne så är det svårt att försvara sig när man inte kan säga något. De som förut var hennes vänner har nu vänt sig emot henne och trakesierar henne utan att hon kan skydda sig själv.

Människor kan vara hemska och Tyst visar det oerhört tydligt, hur lätt vinden kan vänds emot en även om man har gjort det som är rätt. Men boken visar också att skolans värld är inte är allt här i livet. Det finns en värld utanför och människor där som kan vara så mycket bättre för dig än de man träffar varje dag.

Bokus | Adlibris

Advertisements