Tags

25498990Carla är som vilken annan tjej som helst, hennes föräldrar har inte riktigt tid med henne och hon måste börja på en ny skola där hon inte känner någon. nHon lyckas få vänner men hon vill ha något mer, hon vill ha Finn och tillhöra de populära studenterna.
Hon dras in i en svindlande romans med Finn och får veta de populäras största hemlighet, de tar droger. Hon dras in i deras värld av festande och knarkande och snart faller allt samman. Men hon har sin älskade Finn och det är det som är viktigt, eller?

Det finns en viss stereotyp att en knarkare ska vara oerhört rik eller oerhört sjaskig och klassik knarkare. Men i Drop förmedlar författaren Katie Everson en annan sida av saken, en sida som vi i samhället otas blundar för.
Ungdomarna tar mer droger än vad vi vill få oss att tro, och det gäller även de mest odentliga och bästa av oss. För precis som med Carla kan det räcka med en enda person som drar ner en i den neråtgående spiralen. Det kan också bero på att man vill passa in i en gemenskap, precis som Carla känner i boken.

Vi får följa Carla genom hela resan, från det första till det allra sista när hon inser hur långt gången hon har gått och inser att hon måste tag om det hon har gjort.
Jag skulle inte säga att Drop är en bok som jag gillar, men den historia den förmedlar är en bra väckarklocka och den fick mig att tänka mer omkring ungdoms knarkande och vilka som egentligen missbrukar drogerna.

Bokus | Adlibris

Advertisements