Tags

image (2)Tänk dig att du är bland de bästa i skolan, alla vet vem du är och ser upp till dig. Men allt förändras en dag när du får höra en konspiration om att du och ett par andra studenter planerar ett terror attack bara för att de ska kunna få bort er. De tänker sätta dit er för något ni inte ens har gjort.  Så nu måste ni fly om ni vill leva, men enda stället är vildmarken där alla möjliga faror väntar…

Där har ni vad Ria och hennes med studenter råkar ut för i Sveket, den första boken i Ursula Poznanskis trilogi om människorna som bor i de så kallade sfärerna efter att stora delar av jorden blivit allt för ogästvänliga för människor. Nu  tvingas de leva utanför sfärerna, men livet utanför är oerhört tufft sedan jorden hade en andra istid, men det finns klaner som klarar sig i den tuffa miljön men är de villiga att hjälpa Ria och hennes vänner?

Jag gillar hur fräsch historien kändes, men den var väldigt långsam i handlingen vilket gjorde det svårt att fokusera på vad som hände. Sedan fick vi inte riktigt lära känna karaktärerna vi ska bry oss om vilket gör att en av dem hade kunnat fastna under ett rasande hus och jag skulle inte ha brytt mig det minsta.

Bokus | Adlibris

Advertisements