Tags

23941696Inget slår en riktigt spännande thriller, men av någon annledning verkar det vara svårt att lyckas skriva en bra thriller. Jag vet inte hur många gånger en thriller har gjort mig besviken och spänningen har varit lika med 0.
Det är något fel på en bok som ska vara en thriller men som inte är ett dugg spännande eller thrilling.

Precis så är det med Lucie Whitehouses Före Dig, den låtsas vara bättre än vad den egentligen är så att folk ska läsa den men i verkligheten så är den dötråkig.

Hannah Reilly jobbar i New Yorks reklamvärld när hon blir stormförälskad och gifter sig med den perfekta mannen. Hon flyttar med honom till det stora viktorianska huset i London, men en dag kommer Mark inte hem från sin affärsresa. Hannah vet inte mycket om hans familj och han pratar aldrig om dem. Hon får en obehaglig känsla av att något inte är som det ska och bestämmer sig för att undersöka saken. Sakta men säkert flyter lögnerna om Marks förflutna upp till ytan – med livsfarliga konsekvenser.

Jag trodde att Mark inte skulle komma hem över huvudtaget, att han ahde blivit kidnappad och att Hannah fick ensam kämpa för att finna honom och sanningen. Men så är det inte, han kommer hem och saker blir konstigare och konstigare desto längre vi går. Hemliga familjemedlemar, en möjlig affär, en livsfarlig ex-fånge osv.

Boken hade potential att bli riktigt spännande, om den hade kört på den handlingen som jag trodde att den skulle göra. Men självklart fick vi ingen bra thriller utan en färglös och oerhört tråkig bok om en man som ljuger för sin fru.
Wow, så spännande…

Bokus | Adlibris

Advertisements