Tags

Efter att ha kommit ansikte mot ansikte med zombierna som finns i vår värld har Alice Bell tagit upp en kamp emot dessa hemska monster som dödade hennes familj. Med de andra zombiejägarna tränas hon för att verkligen kunna utnyttja sin speciella förmåga till max. Men samtidigt som hon växer som person faller allt hon byggt upp, hennes spegelbild har sin egna vilja och hennes pojkvän verkar dumpa henne på samma sätt som han har gjort med alla andra.

Första boken var lite långdragen och jag kunde inte komma ifrån känslan att det bara var en enda stor presentation av allt och alla. Så jag förväntade mig mer av AliceThrough the Zombie Glass och det var inte förgäves. För eftersom vi presenteras för alla karaktärerna och omgivningarna i första boken så kan andra boken fullkomligt fokusera på att genera spänning till läsaren.

Som hur Alice spegelbild får eget liv och visar allt som Alice innerst inne fruktar, jag bara älskar den symbolismen och den ger handlingen mer djup. Annars är den väldigt mycket som vilken annan ungdoms bok som helst, komplett med kill- och vänproblem men med zombies vid sidan om.

Bokus | Adlibris

Advertisements