image (6)
På 1400-talet blev unga Isabella regent över det spanska riket Kastilien, men överallt hade hon fiender och samtidigt som hon måste ihop sitt land och hålla sig levande så gör hon allt för att till slut kunna få vara med sin älskade, Ferdinand av Aragon.

Jag har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta för fiktiva historiska böcker. Denna fascination förstärktes när jag förra våren läste Philippa Gregorys böcker i Rosornas Krig trilogin. En drottnings löfte handlar som sagt om Isabella av Kastilien, i Sverige kanske mest käd för att hon bekostade Columbus resa till Amerika. Men som med alla andra historiska personer, speciellt kvinnor, så finns det så mycket mer bakom personen och det är det som gör mig intresserad.
Precis som med alla andra fiktiva böcker som utspelar sig i historiska tidsåldrar eller händelser så måste man ta allt med en nypa salt, men det gör det inte mindre intressant att läsa om personerna som beskrivs i böckerna, speciellt om de hade ett lika intressant liv som Isabella.

Bokus | Adlibris

Advertisements