bild 3
Sista delen i Peregrino trilogin som handlar om Jamilet, som föddes med ett hemskt födelsemärke som fick henne att fly till USA där hon träffade Senior Peregrino.
I Los Peregrinos ligger Jamilet på sjukhus efter händelserna i La Peregrina och för att muntra upp stämning lite så berättar Rosa historien om den Blå rosen där vi får en förklaring till Jamilets märke, om man nu tror på att historien har någon koppling till verkligheten.

Historien om den Blå rosen, som tar upp största delen av handlingen, är en väldigt underhållande historia om den modiga Flor som slits mellan att göra det rätta och den hon älskar. Hela historien om den Blå rosen har en väldig fantasy känsla över sig och maktspelet som Flor dras in i påminner mig om andra böcker jag har läst.

Även om Los Peregrinos inte riktigt handlar om Jamilet så är det den bästa boken i Trilogin, fast det kanske beror på att det inte handlar om henne till den graden som gör att den är så bra. Eller så kanske det är att det handlar om någon annan än Jamilet och Senior Peregrino för jag gillade Senior Peregrino (boken där allt började och vi fick följa Jamilets liv) men avskydde La Peregrina som fokuserade mer på Senior Peregrinos bakgrund.

Bokus | Adlibris

Advertisements