image (1)
Zombier har börjat ta över vampyrernas plats som huvudsaklig övernaturlig huvudperson bland ungdomsböcker. Zombietrenden har även blivit så stor att man tar en klassisk bok och zombierfierar den, t.ex. Seth Grahame-Smiths Stolthet och fördom och Zombier som för övrigt just nu håller på att bli en film, så zombie trenden är inte bara bland böcker utan även hos tv-serier och filmer.

I Varma kroppar är vår huvudperson en zombie med ett samvete,R som han kallas bor på en övergiven flygplats tillsammans med andra zombies och efter ha ätit en killes hjärna får han mer än vad har bett om. Genom att äta killens hjärna får R tillgång till alla hans minnen vilket leder till att han räddar människan Julie vilket inte tycks om av de andra i gruppen. Nu måste han återföra Julie till människorna, men de bor alla i välbevakade områden och tar död på en zombie så fort de får syn på en så hur ska han lyckas med att både skydda och föra tillbaka Julie utan att någon eller både av dem skadas?

Boken fick mig att undra så mycket, som hur gammal R verkligen är, både åldern när han blev förvandlad och hur länge sedan det var, och hur kommer det sig att visa av zombierna kan visa mänskliga egenskaper och få tillgång till deras offers minnen? För det är tydligt att det inte sker med alla zombies så vad är som gör R speciell, varför har han av alla ett samvete och en känsla av rätt? Kanske kan prequelen svara på mina frågor.

Bokus | Adlibris

Advertisements