Tags

bild 1Den hemska dagen kommer alltid att komma, ni vet när allt tar slut. Inte riktigt jordens undergång tar slut utan att den sista skopan av glassen, en tv-series sista avsnitt eller när man når den sista sidan i en älskad bokserie. Men ibland behöver slutet inte betyda slutet, för även om det inte kommer mer så finns det oftast alltid en massa nytt att lära sig hela tiden.

Det jag syftar på är den utvecklade Harry Potter världen, för även om man inte kan åka till den livslevande Harry Potter världen (i Orlando, Florida) så finns det en hel del att utforska hem ifrån som att prova på hemsidan Pottermore, där du kan se vilket elevhem du tillhör och jag kan säga att det testet är mycket bättre än de andra som finns runt om på nätet då man inte kan lista ut vilket svar som placerar en i vilket hem utan det är en massa random frågor (som t.ex. gillar du dag eller natt bäst) så det bästa är att svara ärligt för du kommer ändå inte kunna manipulera testet så lätt.

Men nu kom jag lite ifrån det hela, som ni nog vet så är det här en blogg som fokuserar på böcker så dags att komma på rätt spår igen. Hela denna inledning bygger upp till de tre Harry Potter böckerna som inte är Harry Potter böcker. Böcker som hjälper läsaren få en bättre inblick i Harry Potters värld, som på sitt eget sätt håller magin vid liv.
Som ni ser på bilden så är böckerna;
*Quidditch genom tiderna, innehåller allt man skulle vilja veta om trollkarlsvärldens främsta sport. Efter att ha läst den kan jag nu allt om Quidditch men frågan är när jag kan få veta att mina nyfunna kunskaper.
*The Tales of Beedle the Bard, en samling med sagor från trollkarls världen som vi först hör talas om i Harry Potter och Dödsrelikerna där Ron är välbekant med sagorna medan Harry och Hermione (som är uppväxta är i mugglarfamiljer) inte har en blekaste anning vad han snackar om.
*Fantastiska vindunder och var man hittar dem, en bok som används som lärobok på Hogwarts och den man “tillhör” Harry Potter, den är fylld med noteringar och kladd i marginalen gjorda av Harry och Ron. Den ligger också som grund för den nya filmen om Newt Scarmander, författaren till Fantastiska vindunder och var man hittar dem, och hans liv. Som om jag inte var tillräckligt spänd för filmen som det redan är så spelas Newt av Eddie Redmayne så förvänta er en massa tonårstjejer som suckar över honom. Filmen är planerad till slutet av 2016 (USA) och förhoppningsvis får vi hit den inte allt för långt efteråt för en film som utspelar sig i Harry Potters universum under 1920-talet så vad är inte att se fram emot?

Det var allt för den här veckan, jag vill bara avsluta med Inget är någonsin riktigt helt slut så länge den lever kvar i folks minne och hjärtan.

Advertisements