Tags

bild 3Efter att hennes make lämnar Gina Bellamy för en annan kvinna bestämmer sig Gina för att rensa ut bland sina saker och bara behålla det allra viktigaste sakerna, de som är omistliga. I tillbaka blickar får vi se hur de olika objekten har spelat för roll i hennes liv och minnena blandas effektivt med varandra på ett sätt som ger läsaren en bra inblick i  vem Gina är som person. Det är något med att läsa Hundra omistliga ting som ger läsaren en känsla av hopp, det må låta lite konstigt men det är något med stämningen som boken förmedlar och då den inte försöker sockra handlingen känns den realistisk, man får känslan av att Hey, det kan kanske hända mig också.

Det skulle inte vara en Dillon bok om den inte innehöll en gullig hund som hjälper huvudpersonen i livet, på ett eller ett annat sätt och i Hundra omistliga ting är denne en Greyhound som lämnats till sitt öde hos Gina.
Bokens budskap är att se på det förflutna som just det förflutna, det ska inte få stoppa din framtid att bli det som du vill att den ska vara, och att man måste lära sig att veta när man ska vidare i livet även om det smärtar.

Bokus | Adlibris

Advertisements