image (5)
En sång från havet är den bästa Katherine Webb boken hittills då den effektivt blandar dåtid och nutid på ett elegant sätt som är väldigt lätt att följa. Sedan tillsätter Webb en precis lagom dos spänning och sentimentalitet som tillsammans fungerar som en röd tråd mellan de olika årtiondena som får historien att vara några steg bättre än de andra böckerna av Webb.

Att få fram subtila budskap kan vara svårt för författare, speciellt om det involverar personer, men de flesta har en tendens att bara köra plattan i mattan och göra sina karaktärers känslor så övertydliga att man hade kunnat plocka upp dem från en av satelliterna som cirkulerar i jordens omloppsbana. Så även Mitzy vars besatthet av Charles Audbrey är så övertydlig att den nästan hade blivit komisk om inte den hade varit så sorglig. Men hennes besatthet av en äldre man som ger henne uppmärksamhet när hennes hemsituation är så dålig att socialen hade gått in direkt om dem hade vetat om den.

Men men nu ska vi hänga upp oss på Mitzy över om historien till 70% handlar om henne för den handlar även om Zach, galleristen som skriver en biografi om Charles Aubrey och som åker till den lilla byn vid kusten i jakten på nya vinklar till sin bok om den kända konstnären. Han är en trevlig karaktär men han hamnar i skuggan av Mitzy och är lite för blek för att kunna kämpa om huvudrollen, vilket är synd för jag hade gärna fått veta lite mer om honom men tyvärr så får han aldrig ta ett steg fram i ljuset vilket känns som slöseri för en karaktär med sådan potential men vad kan man göra.

Den fråga som jag nu ställer mig själv är, kommer vi att få en Katherine Webb bok nästa år med tanke på att vi har fått en ny bok varje år de senaste tre så kommer det att fortsätta att vara så?

Bokus | Adlibris

Advertisements