Tags

bild 2Precis som I ljusets makt har allt jag sett angående Throne of Glass har varit positiv och jag ser posts om den och de andra böckerna i serien hela tiden på my dashboard, den är väldigt populär på tumblr.

Celaena Sardothien är den mest fruktade lönnmördare i hela Adarlan. Som en rebel mot kungen sattes hon i arbetsläger när hon tillfångatogs. När kungens son Dorian erbjuder henne en chans att komma därifrån i utbyte att hon ställer upp i tävlingen om att bli kungens Champion. Kungens Champion är en person, oftast en mördare, som känna kungen genom att ta bort de som som motstår honom. Så om Celaena vinner så tvingas hon mördare för den mannen hon avskyr mer än något annat i världen, men efter fyra vinner hon sin frihet så det får funka, fantasy prioriteringar.

Boken var lite svår att komma in i början, men så fort Celaena kommer till slottet där tävlingen kommer att hållas så blev det genast lättare att ta till sig boken. När det är flera olika saker som sker blir det lättare att leva sig in i Celaenas värld. Celaena är en väldigt tydligt en tjej som mycket väl kan ta hand om sig själv, men hon kan inte komma undan från snygga och väldigt sympatiska killar, hennes “övervakare” Chaol också kronprinsen. Hur Celaena kommer att gå vidare med killarna är bara att vänta och se så småningom.

Bokus | Adlibris

Advertisements