Tags

bild 1En av de mest frustrerande sakerna när jag var yngre och gick i skolan så fanns det alltid dessa killar som alltid trodde att dem visste bäst och aldrig lät någon vara med på saker eftersom det aldrig var tjejer med, kanske för att dem aldrig lät några vara med.
Frankie har samma problem på sin internatskola, Alabaster Academy. När hon började andra året har hon allt en tjej kan önska, skolans populäraste kille är hennes pojkvän och hon känner sig hemma på skolan. Men snart märker hon att Matthew håller något från henne och som den person hon är tänker gå till bottnen med det hela. En kväll får hon reda på sanningen, han en av ledarna för den ökända Basset klubben, en klubb som Frankie vet allt om tack vare sin pappa som var en stolt basset under sin tid på Alabaster. Eftersom ingen av killarna verkar veta vad dem gör, i alla fall inte lika mycket som Frankie men eftersom inga tjejer är tillåtna får hon använda sin intelligens för att föra tillbaka klubben till sina forna höjder och vissa att tjejer visst kan.

Jag har inte varit så förtjust i E. Lockharts böcker men i Frankie Landau-Banks är historien lika delar komisk, inspirerande och intressant. Frankie är en så härligt person, jag tror att en hel av oss har en bit av Frankie i oss vilket vi lättare kan knyta till henne. Sedan har vi alla “uppdrag” som hon får klubbmedlemmarna att utföra, de flesta känns ganska typiska för en grupp tonårskillar medan andra är rent sagt fåniga men det är samtidigt i dem som mycket av humorn ligger. Jag skulle definitivt rekommendera boken, även om du inte gillar E. Lockhart, som jag själv, så är den värd att ge en chans.

Bokus | Adlibris

Advertisements