image (6)
Jag fortsätter min resa genom Sarah Dessens böcker och dyker in bland de engelska böckerna, de som ännu inte fått bli översatta till svenska.
Just Listen handlar om Annabel vars familj långsamt håller på att falla isär, hennes storasyster Whitney tvingas hem efter att ha utvecklat anorexia och hennes mamma pushar henne till nya model uppdrag, trots att hon inte längre vill vara en model i sin hemstad, plus att skolans mest populära tjej, och Annabels före detta bästis, Sophie gör allt för att förstöra hennes liv vilken anledningen är baserad på en lögn. Men det finns alltid ett litet ljus i tunneln för Annabel är ljuset Owen, en musik tokig outsider som har en egen radio show som sänds på söndag mornarna där han spelar sin speciella musik.

Bokens drivande kraft var om Annabel skulle våga stå på sig och berätta sanningen om vad som hände med Will, Sophies pojkvän, på den där festen. Även om vi läsare inte vet helt säkert heller vad som hände där men jag hade en känsla för vad det var och det visade sig tyvärr stämma. Man får följa Annabels resa där hon lär sig, ett steg i taget att stå på sig själv och inte knuffas ner av de omkring henne och att folk faktiskt lyssnar på en, man måste bara hitta de rätta. Åh, och att man aldrig ska skämmas för något man själv inte har haft kontroll över.

Bokus | Adlibris

Advertisements