IMG_6544
Tidresande är ett ämne författare gärna tar sig an, däribland kan nämnas Diana Gablons Främligen och Audrey Niffeneggers En tidsresenärs hustru. I båda fallen kan inte personerna själva bestämma när dem ska resa i tiden utan det sker helt oväntat när personen minst anar det.

Huvudpersonen i Tempest, Jackson, kan till skillnad ifrån både Henry och Claire så kan han faktiskt själv kontrollera när han ska resa i tiden, även om han bara lyckas resa någon dag bak i tiden som mest. Märk då hans förvåning när han efter bevittna sin flickvän Holly bli  skjuten katapulteras bak två år i tiden och helt plötsligt står utan alternativet att resa tillbaka till framtiden. Så nu är han fast i det förflutna och förutom att hitta ett sätt att ta sig tillbaka samtidigt som han inte får brytas ner av att han måste åter uppleva det förflutna.

Jag läste Tempest för att ha något att göra och jag blev förvånad över hur mycket jag faktiskt gillade den och drogs in i Jacksons kamp mot tiden. Det enda var slutet, vad i hela världen hände där? Boken hade varit lätt att följa och helt plötsligt så var det kaos så när man lade ifrån sig boken så tog det ett litet tag men sedan började man undra vad som egentligen hände.

Bokus | Adliris

Advertisements