bild 3
Pretty Little Lies utspelar sig mellan utspelar sig mellan böckerna Intriger och Frestelser och vi får i boken fyra korta historier där vi får följa var och en av de fyra lögnarna under deras jullov.

Nu när A är avslöjad och Allisons mördare sitter i häktet så borde jullovet vara en lugn historia där våra fyra huvudperson kan andas ut efter en minst sagt mardrömslik höst. Men även utan A så kan livet vara precis lika jobbigt och har en tendens att slänga hemskheter i ens väg, ta det ifrån mig för jag vet.

När Emily’s mammas Jesus figur stjäls av en grupp tonårs ligister klädda som tomtens nissar och det faller på Emily att ta rollen som köpcentrumets jultomte i ett försök att infiltrera nissarnas grupp. Men desto mer hon försöker vinna deras förtroende desto mer faller hon tillbaka in i sina gamla hjulspår om att få bli accepterad i en grupp. Jag kan förstå Emily och hennes historia var intressant att följa.

Efter Emily är det Hannahs tur och även då Hannah är en av mina favorit så har jag svårt för hennes handling efter Intriger. Hur hennes pappa, hans dumma fästmö och hennes vidriga dotter Kate flyttar in i hennes hem och tar över, hur hennes pappa favoriserar Kate och hur Kate förstör Hannah liv men då Hannah är det svarta fåret tror ingen på henne och jag står bara inte ut med att läsa denna orättvisan, urgh. Men tillbaka till boken, så är det praktiskt taget allt jag nyss sa också firar dem jul that’s it.

Aria är den mest indie av tjejerna och med en lika speciell familj så är det inte konstigt att hennes julfirande är ganska speciellt. Till att börja med så firar hon inte ens jul, familjen Montgomery firar istället vintersolståndet. Men det som börjar som ett lugnt och trevlig lov med hennes pappa och bror blir direkt förstört när, vänta jag kan inte säga det för det är spoilers för tidigare böcker. Hm… *Bläddrar igenom Aria del och försöker att inte spoila något men allt behöver en spoiler varning med stort S, suck*
Hennes lov blir väldigt händelserikt och involverar ett casino, tigrar i Atlantic City och en isländsk djurrätts aktivist så kan ni ana hur det går.

Och så till sist har vi min favorit, Spencer. Detta jullov spenderar Hastings familjen nere i Florida där de bor i Nanna Hastings hus, det är alltid trevlig att bo på ett ställe man känner till men lite mindre så när man hittar saker som ens nana håller på med, *host*. Trots att Spencer är min favorit så har jag minst att säga om hennes del, hm. Tja, hennes del är den minst juliga, den känns mer som ett utdrag från en av de vanliga böckerna och vi får än en gång se att det går inte att lita på Melissa, eller alla “systrar” i PLL världen.

Nu är helt inställd på att få tag i och läsa prequel boken Ali’s Pretty Little Lies där vi får veta det mesta som finns att få veta om vår mystiska favorit ledare.

Bokus | Adlibris

Advertisements