Tags

image (7)
Anna Winterson tvingas flytta med sin pappa i från London till en liten håla vid kusten, och tvingas bo i ett hus som lätt kunnat platsa i en skräckfilm. Den lokala legenden säger att en häxa bodde där förut, toppen precis vad Anna behöver att vara den nya tjejen som dessutom bor i häxans hus.
Men sedan börjar konstiga saker att hända, det verkar som om hon lyckats förtrolla den snyggaste killen i skolan till att bli hals över huvudet förälskad i henne så nu måste hon omvända förtrollning för visst är Seth snygg men hon vill inte ha en pojkvän som bara gillar henne för att hon förtrollat honom, bokstavligen.
Så i sina försök att hävda förtrollningen gör bara Anna saker värre, både för sig själv och det nya samhället hon lever i. Ett exempel var när hon av misstag framkallade en hemsk storm som finns skorstenen i hennes hus att kollapsa och skicka en tegelsten rätt i pannan på henne.

Det är Annas försök att ställa alla tillrätta, för inte tror hon att Seth faktiskt kan vara helt förtrollad av henne utan magins hjälp, som humor ligger i för allt som händer henne blir så dråpligt för henne själv.
Boken är väldigt mysig att läsa, speciellt när det är lite halvdant väder utomhus och man ligger i en varm säng, och som jag nämnde precis, har sina komiska stunder vilket lättar upp stämningen i hela boken och att man inte kan hjälpa att tycka om Anna även om hon är lite överdriven ibland.

Bokus | Adlibris

Advertisements