Tags

img_5483Det kvittar vem och vad du är, har du igen jobb eller lärlingsplats när du fyller 18 så tvingas alla rödblodiga ut i kriget som de silverblodiga har startat. Detta präglar Red Queens värld och så även dess huvudperson Mare, vars tre äldre bröder redan har skickats ut i kriget, som nu ser sitt liv glida ifrån henne desto närmare 18 hon kommer.

När Mare får jobb som tjänare på slottet under The Queentestrial och av misstag råkar visa krafter hon inte ens visste att hon besatt är hon i fara. Hon är en röd blodig och dem ska inte ha några förmågor, dem ska vara tjänare till de silver blodiga gudarna. Nu förändras hennes liv för alltid, eftersom hon visade sina krafter inför alla höga silverhus bestämmer sig drottning för att förvandla Mare till en länge förlorad silver blodig kvinna som råkade få växa upp hos röda efter sina föräldrars död. Men hovet är farligt och ingen går att lita på inte ens dem som först verkar helt harmlösa och speciellt inte drottningen. Hon måste hela tiden komma ihåg att inget och ingen är som det verkar och allt kan visa sig vara välgjorda lögner.

Mare inser att ibland måste man offra saker för det större goda även om det smärtar en så outhärdligt så att man mår fysiskt sjuk av det och hennes kamp kommer ut från sidorna och sätter sig hos läsaren. Jag ser så mycket fram emot nästa delen i serien då det som hände i slutet fick allt att praktiskt taget explodera.

Bokus | Adlibris

Advertisements