Tags

img_5492Rowell har en fantastisk förmåga att engagera sina läsare i det hon skriver, det märkte jag redan i Eleanor och Park. I Fangirl märks det ännu tydligare för mig, kanske för att boken utspelar sig i en värld jag är mer bekant med än den i Eleanor och Park.

Fangirl uppspelar sig i världen av fanfics, berättelser som fans av olika serier, filmer och böcker, i princip allt som unga intresserar sig av, skriver där de gör sina egna handlingar, ändringar och shipper fics om saker/personer i dessa fandoms.

En av de vanligaste fanfics är slash fics, där man parar ihop två killar. Tjejer är faktiskt helt tossiga i att göra detta och så är även bokens huvudperson Cath, vilket gör att hennes omgivning tycker att hon är väldigt konstig. Inte bara på grund av att hon deppar över att hennes tvillingsyster inte vill dela rum med henne på univeristet eller att hon bara äter barer och sådant på sitt rum istället för att gå till kafeterian som alla andra.
Men killen Levi som är Caths rumskamrats kompis gör allt för att locka Cath bort från den fiktiva världen och lära sig fungera i den verkligen.
Levis reaktion till när Cath beskriver att hon har Simon och Baz ihop visar alla non slash shippers reaktioner, ‘Du gör den gay?’ Och sedan att Cath vidhåller att dem är kära och hon kan göra vad hon vill med dem är ett typisk gräl inom fandomarna vilket visar Rowells underbara fingertops känsla med ämnet (även om man bara behöver befinna sig en kvart på tumblr för att hamna mitt i det och få en snabb kurs).

Bokus | Adlibris

Advertisements