Tags

unnamedNattens cirkus är en väldigt skruvad historia, jag har faktiskt inga bättre passande ord för att beskriva boken som en helhet. Boken är skruvad, men till största delen på ett bra sätt.
Nattens Cirkus följer till största delen den unga magikern Celia som tränas av sin fader för att tävla, och förhoppningsvis, och vinna en magi tävling. När hennes far avlider tar Celia jobb på en cirkusen Le Cirque des Rêves och den blir hennes tävlings arena. Allt som finns på detta förunderliga och fantastiska ställe är där tack vare en fantastisk magi som Celia och hennes motståndare Marco besitter. Desto mer cirkusen växer växer också deras känslor för varandra, känslor som inte kan annat än leda dem ner i avgrunden.
Boken är som sagt som ingen annan jag har läst, ibland är den helt galen och oerhört skruvad, men det är också detta som är bokens stora charm och det som skiljer den från andra böcker. En sak som jag fann lite jobbig var att handlingen kunde hoppa ganska vilt fram och tillbaka mellan de olika kapitel som finns i boken. Detta gör att det ibland kan bli lite svårt att hålla koll på vad som egentligen sker, eller snarare när de olika sakerna egentligen tar plats.
Tycker du om spännande böcker och ser gärna både magiker, lite kärlek och många sidor i mixen så är Erin Morgensterns 421 sidor tjocka Nattens Cirkus perfekt för dig.

Bokus | Adlibris

Advertisements