image (2)
På framsidan av pocket utgåvan av Wallflower är det en bild på Logan Lerman och Emma Watson som spelar rollerna som Charlie och Sam i film versionen. Wallflower är tydligen ett uttryck för någon som alltis står vid sidan om, som nästan smälter samman med väggen, som ser allt som sker och oftast vet vad den tycker med drar sig för att säga det. Vänta lite, betyder det att jag är en Wallflower? Troligtvis, yey.
Boken utgörs av en massa brev som Charlie, som är ett alias, skriver till en oidentifierad vän och i dessa breven berättar han om sina tankar och vad som sker.
Jag brukar väldigt ofta finna det störigt att läsa en bok som är skriven som en bunt mail, brev eller dagböcker men på något sätt så fungerar det utmärkt med Wallflower. Detta tror jag kan bero på att Charlie skriver sina brev på ett sätt som verkligen berättar om sakerna som han skriver vilket gör att i längden känns det inte som att boken är uppbyggd på en bunt brev.
Genom breven får vi följa Charlies utveckling, när han får vänner och när han får lära sig vanliga tonårsgrejer som alla andra redan kan, och det är Sam och hennes styvbror Patrick som blir Charlies goda feer och drar med honom in i sina äventyr.

Bokus | Adlibris

Advertisements