Tags

image (6)Sydneys liv kunde ha varit enklare,hennes vänner är alla involverade i ett tröttsamt kärleksspel, hennes pojkvän mår inte bra, hennes föräldrar ska skilja sig, hon måste hålla alkemist kollegan Angeline borta från trubbel och ovanpå allt har hennes lillasyster, och Alchemist wannabe, Zoe tilldelats Amberwood-projektet vilket gör att det har varit mycket svårare för Sydney att träna sin magi med läraren Mrs Terwilliger än tidigare eftersom Zoe är där för att övervaka henne minsta rörelse och att rapportera dem till alkemisterna. Men hennes vampyrpojkvän Adrian har det lätt han heller då hans krafter gör det svårt för honom att leva normalt.

En sak som jag undrar är vad som hände med den lilla demonen draken som Sydney och Adrian har delad vårdnad om. Han var en charmig liten karaktär men han var bara i början av boken, vilket är lite tråkigt då jag gillade honom.

Fiery Heart sker lite efter händelserna i The Indigo Spell och det är ganska tydligt att det skulle vara svårt för någon att verkligen förstå vad som händer i boken, om de inte har läst de tidigare böckerna då det annars kan vara lite svårt att hänga med och om du har läst Meads Vampire Academy serie så finns många referenser till den i boken.

The Fiery Heart skiljer sig från de första tre böcker då den berättas i både Sydney och Adrians perspektiv, till skillnad från de tidigare böckerna som bara är Sydney.

När det kommer till böcker så är det ofta en skillnad mellan en bok i en serie och en fristående bok. Till exempel om slutet känns lite oavslutat så är det ingen stor grej om det är en bok i en serie eftersom historien kommer att fortsätta, om det inte är den sista boken för då är det hemsk, men om det är en fristående bok historien så blir inte någon fortsättning på historien så om man inte får ett ordentligt slut där så får man aldrig det.

Bokus | Adlibris

Advertisements