bild 2 (1)
Något är inte riktigt som det ska när texten på baksidan av ett bok berättar vad som kommer att hända men det tar 200+ sidor inne i boken att komma till den punkten, för när man vet vad man kommer att hända men man måste ta sig förbi 200 sidor av utfyllnad innan handlingen börjar att ta sig och bli det den ska handla om, för det är det man vill läsa om. Det är självklart alltid bra att ha en bra uppbyggnad men Dockmakarens uppbyggnad blir bara löjlig och oerhört utdragen vilket fick mitt intresse att svalna en hel del.

Vad är det med vissa böcker och att ha oerhört många onödiga bi-karaktärer? Charlotte och Alex för att nämna några hade kunnat ta ett steg bakåt och ge mer rum till en mer viktig karaktär, som Dockmakaren. Vi får tillräckligt mycket av honom för att förstå hans motiv men det finns fortfarande saker som författaren hade kunnat låta läsaren få utforska om skurken. Förresten, är han och Claire släkt på något sätt med tanke på att de har samma turkosa ögon, och kan det vara Claire på den gamla bilden? Troligtvis inte men skrivs inte av, det nämns bara för att sedan sopas under mattan och aldrig höras ifrån igen.

Dockmakaren hade potentialen att bli en spännande och smått obehaglig bok men genom dåligt upplägg och en massa saker innan handlingen kommer igång gör att det aldrig blir något ordentligt av det.

Bokus | Adlibris

Advertisements