bild

En oväntad semester, skriven av Marian Keyes, handlar om Rachel som lever livet i New York. Men efter en kväll som totalt spårar ut så skickar hennes föräldrar henne till ett behandlingshem ute på den irländska landsbygden. Detta kan tyckas vara hemsk men nu råkar detta inte vara vilket ställe som helst ute på landsbygden, detta är stället där kändisar och alla rika människor åker för att bli bättre och eftersom Rachel inte är missbrukare så kommer allt gå super enkelt och på köpet får hon både en semester och kanske chansen att träffa kändisar.

Handlingen som Keyes förmedlar till oss är lika mörk som humorn men det passar boken på samma sätt som en hand passar i en handske (om det är rätt storlek på den). Allt det mörka ger bokens handling en verklighetstrogen ton men utan att det blir allt för dystert eller för tråkigt.

Huvudpersonen Rachel gick från att vara en person som man verkligen sympatiserar med henne till person som man inte kan annat än ogilla då hon visar sig vara självisk och lögnaktig. Hon lever i värld med en lätt vrickad verklighet där alla andra gör fel, om man slår upp förnekelse så skulle man kunnat ha Rachel där.

Bokus (engelska) | Adlibris (engelska)

 

Advertisements