bild 005

Vem är bättre lämpad än att skriva en bok, med en påhittad historia, som utspelar sig i världen av reality serien än en som faktisk har varit med i en? Lauren Conrad slog igenom i realityserien The Hills och även fast jag aldrig har sett serien så har jag alltid haft intrycket av att Lauren ändå är en ganska vettig person och hennes bok Sweet Little Lies får mig att misstänka att jag nog har rätt.
Sweet Little Lies är som sagt en bok som utspelar sig i världen av reality serier.

Huvudpersonen är Jane, en söt och ganska vanlig tjej från en småstad i Kalifornien som blir stjärna i reality serien L.A. Candy i även hennes bästa vän Scarlett samt två andra tjejer, där ibland Madison som inte längre vill stå i skuggan och nu tar saken i egna händer för att få stå i rampljuset.
Vi kastas direkt in i handlingen och även om man inte har läst första boken, L.A. Candy, så är det inga problem att snabbt komma till rätta med hur allt ligger till, tro mig för jag har inte läst första boken…
I alla fall så befinner sig Jane på semester i Mexiko tillsammans med Madison, eller mer på landsflykt, sedan ett par bilder som visar Jane och hennes numera ex-pojkväns kompis i hennes sovrum. För även om dem bara snackade så tro folk det dem vill tro och på ett ögonblick har hon gått från att vara ‘Amerikas älsklig’ till att bli hånad av samma människor som hyllade henne. Jane ser Madison som en riktigt god vän men lite kan hon veta att Madison inte är så trevlig som hon verkar.
På annat håll är Scarlett nära en egen skandal då hon faller för en kille som verkligen är förbjuden frukt, det är inte det att han är en hemsk människa som Janes ex utan att en relation med honom skulle eventuellt kunna kosta dem båda deras karriärer.

Boken gav mig som läsare ett litet dilemma, för först så verkade Jane vara den ‘goda’ och Scarlett den ‘onda’ men desto mer som man avverkar av berättelsen desto mer börjar deras roller att skifta. Båda Scarlett och Jane menar väl men i längden vinner Scarlett då hon är en väldigt rakryggad person som verkligen bryr sig om Jane. Men även om man ibland kan bli minst sagt frustrerad på Jane då man tycker att en smart tjej som hon faktiskt skulle kunna se igenom Madisons falska fasad, men trots detta så blir det aldrig så att man verkligen ogillar henne utan man blir bara lite trött på det hela.

Bokus | Adlibris

Advertisements