plp
I Kiersten Whites bok Paranormalcy får alla typer av övernaturliga varelser plats, inte bara vampyrer och varulvar utan också feer, sjöjungfrur och formskiftare. Mitt bland allt står Evie, en normal människa som gärna ser sig själv som. Men hon är inte riktigt normal, även om man bortser från att hennes ex är en fe och hennes bästa vän en sjöjungfru, så kan hon se igenom varelsers glamour, en slags sköld övernaturaliga varelser har som gör att dem kan lura dödliga med sitt utseende.
Denna gåva gör henne till en av de bästa agenterna på IPCA, det enda liv hon kan tänka sig. Men så dyker en formskiftare upp som Evie omedvetet bondar med Lend och han blir en av hennes bästa vänner. När övernaturliga varelser dör som flugor och alla övernaturliga varelser är i fara kan inte ens Evie rädda alla, eller kanske kan hon det om hon bara är villig att se sanningen i vit ögat.

Evies vägran att inse att hon inte är fullt normal gör historien lite roligare och det kan behövas, speciellt i slutet då vi mister ett par älskade varelser till den onda kraften/varelsen som skördar övernaturligas liv. Under hela boken tänkte jag att den som skulle visa sig vare bad guyen var en väldigt konstig varelse som först dyker upp när man får reda på att det är den, vanligtvis brukar den onda ligga gömd i skuggorna men inte denna solstråle. Allvarligt talat trodde jag faktiskt att det var den väldigt påträngande och väldigt irriterande fen Reth som minst sagt är besatt av Evie.
Desto längre man kommer i boken desto mer förstörs allt som Evie har trott på, vem som helst kan ju se att IPCA utnyttjar henne och att hon borde ha misstänkt att hon är någon form av övernaturlig då;
a) IPCA låter normala människor gå som dem vill, dem behåller bara de övernaturliga inne i basen. Eveie går inte ut, men hon säger att hon själv har bestämt det. Jo visst, och jag är en grön uggla.
b) Att nästan varje gång som gör ett stort tillslag undrar personerna om hon tänker döda dem vilket gör henne väldigt förvirrande. Dessa varelser skulle troligtvis inte fråga en lite tjej om hon skulle döda dem med skräck i rösten om hon var normal.

Jag gillar boken även om den ibland kändes som om historien gick på tomgång, men boken var annorlunda och jag ska inte säga spännande, men intressant så någon gång i framtiden kanske läser jag fortsättningen. Annars känns boken ganska hopknuten som den är.

Bokus | Adlibris

Advertisements