gg 003

Porträttet av Dig, på något sätt lyckas titeln fånga hela boken i bara tre ord. För boken handlar om Ella som är en porträttkonstnär som är känd för att göra sina porträtt väldigt levande och att hon alltid lyckas fånga sitt objekts personlighet. När Ellas lillasyster Chloë beställer ett porträtt av hennes fästman Nate som råkar vara en person som Ella starkt ogillar. Men som med nästan alla andra objekt förändras allt när hon får höra hans historia och Ellas ilska bytts mot avundsjuka mot lillasystern. På allt detta håller gömda sanningar på att förstöra hennes familj.

Än en gång väver Wolff samman flera olika historier, visa berör mer än andra speciellt den äldre damens Iris historia är underbart ledsen och den rörde verkligen vid mig, på ett väldigt elegant sätt. Ellas egen historia som är både ledsen och snårig som slutar i en stor final då alla sanningarna kommer fram likt som man erkänner vid bikt.

Jag gillar blinkningen till Vickis Vintage butik då ägaren till bröllopsklännings butiken dit Chloë går är en vis Annie som brukade jobba för ägaren, och sin goda vän, till Vintage Village.

På samma sätt som Vickis Vintage butik visade in läsaren till en värld av vintage kläder visar Porträttet av dig oss in i världen hos en modern porträttmålare, med modern menar jag att Ella är en porträtt målare på 2000-talet. Än en gång levererar Isabel Wolff en väldigt vemodig men ljuvlig feel good historia.

Bokus | Adlibris

Advertisements