Eftersom hon dotter till filmerna skräckmästare Spooky Stone tror alla att Sophie Stone ska vara en mini kopia av sin pappa, vilket hon har hela sin liv försökt hållas sig borta ifrån. I Los Angels fungerade bra då alla är rika och knäppa men då dem flyttar tillbaka till Spookys lilla hemstad Mystic på östkusten vet Sophie att hennes framtid kommer att bli allt annat än ljust…

Sophie är huvudperson vars lätt sarkastiska personlighet passar mig perfekt och hennes motvilja till allt övernaturligt och konstigt utgör grunden för bokens humor då hon gör allt för att för att vara normal så att folk inte ska tro att hon är en mini-Spooky. Så när en regelbok börjar snacka med henne kan man förstå att hon tror att hon håller på att bli galen, men det visar sig att hon är en tvätt äkta häxa vilket inte på något sätt passar in i Sophie planer. Hon är inte normal, men som tur är har hon vänner som är precis som hon vilket hon kommer att behöva då det verkar finnas en elak häxa som tänker förstöra Mystic, vilken tragedi, och det är nu upp till dem att stoppa henne trots att dem inte har någon idé hur de ska göra det.

Häxskolan av Emily Gould & Zareen Jaffrey är en av böckerna som jag uppskattar lika mycket nu som när jag läste boken för första gången för snart 7 år sedan, för mig har boken inget bäst före datum och är en sådan bok som man kan läsa när som helst och ändå uppskatta den.

X Caroline

 

Advertisements