Tags

gig16-åriga Jacinda är en draki, faktiskt är hon en så ovanlig Draki som en eldsprutande. Man tänker först vänta lite, borde inte en majoritet spruta eld då dem är typ drak människor? Av någon anledning så är Eld Drakis de ovanligaste draki sorterna vilket gör att Jacinda blir upphöjt till skyarna av de övriga drakisarna i hennes gäng.
Efter en incident med draki jägare tar Jacindas mamma henne och hennes tvillingsyster Tamra med dem för att bosätta sig i öknen, den sista platsen en Draki friviligt skulle bosätta sig.
Hennes tvillingsyster Tamra som inte kan byta skepnad och hennes mamma som bara vill bort från Draki Pride gruppen ser inget problem med flytten men för Jacinda blir det någon av en kollision och inget blir bättre av att den unga spåraren som hittade henne i grotta går i hennes skola, dessutom har Will ett inflytande på Jacinda som gör att han omedvetet håller på att förvandlas vilket inte är bra då ingen ska veta att hon inte är en normal människa. Trots faran med Will kan Jacinda inte hålla sig borta från honom och desto mer hon får reda på om honom, som att han inte gillar sitt drakjägar arv vilket måste betydda att han inte utgör någon fara för henne. Inte för henne som draki men som tonårsflicka då den populära tjejen i skolan är en stor fan girl av Will och har den tokiga iden om att han tillhör henne samt Wills mycket elaka och sadistiska kusin Xander.

Jacindas kärleksintresse är som ni kanske har listat ut Will, men det finns en annan kille i skuggorna, Cassian. Cassian är Jacindas draki partner och sonen till ledaren av deras draki flock, Jacinda är inte och har aldrig varit intresserad av Cassian men flocken tänker inte låta sin guldunge (eller eldunge) smitta iväg från dem. Dem behöver henne för att kunna skapa fler eld drakis och på så sätt blir den mäktigaste gruppen av dem alla. Inte lite konstiga, visa saker som dem planerar för henne får Xander att framstå lite grann som en mjukis.

Jag trodde inte att jag möjligen skulle gilla Firelight så mycket som jag gör då jag främst valde just denna bok på grund av framsidan. Men boken är spännande och även om handligen varken slukar eller suger tag i dig så är det något med den som gör att man fortsätter att läsa, lite magnetiskt skulle man kunna säga att den är. Grund konceptet är inte nytt men det är inte hur lägenheten ser ut utan hur man har möblerat och dekorerat den och Firelights dekorationer får boken att skilja sig från så många andra böcker i fantasy genren.

Bokus | Adlibris

Advertisements