Tags

bild 004Världen som huvudpersonen Allie lever i är en dystopisk framtid och skådeplatsen är USA, eller exakt östra USA då både hon befinner både vid D.C. och innan dess Lake Erie. Hon är en vampyr som försöker behålla sina mänskliga egenskaper men det är lättare sagt än gjort då hon är en vampyr och en vampyr måste äta, hon är i alla fall tillräckligt stark för att bara äta från människor som förtjänar det. Men tro nu inte att boken är ännu en av många vampyrböcker som finns där ute, för med i boken finns även *trumvirvel* zombier. Eller kanske inte exakt zombier utan människor som blir så galna efter att ha blivit smittade att de försöker riva t sina ögon och klösa sönder sina ansikten, inte så trevligt men de äter i alla fall inte hjärnor och det är alltid något.
Allies vägar har skilts från Zeke och hon är på ett uppdrag att finna sin skapare Kanin, men han är svag och hon måste sälja sin stolthet och slå sig tillsammans med sin blodsbroder Schakalen för att hitta Kanin. Schakalen är inte den personen som hon skulle vilja ha med sig men hon behöver honom för att kunna möta den fullständigt galna vampyren Sarren som håller Kanin fången.
Jakten på sin skapare för Allie tillbaka till New Covington, staden hon svor att aldrig återvända till, och till de underjordiska tunnlarna där hon möter en person som hon aldrig trodde att hon skulle få se igen…

Vad är det med att alla vampyrerna i Allies ‘familj’ har djurnamn? Hennes skapare är Kanin och hennes ‘bror’ är Schakalen. Men detta verkar bara gälla dessa vampyrer då de andra två vampyrerna i boken heter Salazar och Sarren, som är den stora stygga vargen i boken.

Relationen mellan ‘syskonen’ Allie och Schakalen och jag måste säg att det är väldigt fascinerande att få följa deras relation genom boken och se hur den ändras över tiden. Schakalen är raka motsatsen till Allie och han älskar att retas med henne, men å andra sidan så är det något de flesta ‘äldre bröder gör mot sina småsystrar. Det enda som förenar dem är att båda delar Kanin som sin skapare och jag har inga som helst problem med att förstå Allies frustration över hela situationen.

De odödligas hunger är en bok som jag skulle rekommendera till alla som gillar dystopiska böcker eller vampyrböcker då den lyckas hålla kvar ens intresse under en väldigt lång tid och är en sådan bok som även när man har lagt i från sig den så slutar man inte tänka på vad som händer härnäst. Är man som jag så vill man ha nästa del direkt då De odödligas hunger hela tiden på sätt och vis tricksar den med en. I ena ögonblicket verkar det som om allt kommer att få sin upplösning i boken bara för att i nästa bli som om någon drar undan en matta under en.
Kagawa lyckas väva in en spänning i handlingen som är med från början ända till slutet och som lämnar en hungrande efter nästa bok lite som en utsvulten vampyr suktar efter blod.

Boken går att köpa på harlequin.se.
Bokus | Adlibris

Advertisements