Det har blivit lite av en tradition att varje sommar läsa Sarah Dessen nya bok och i år är inget undantag. Årets bok är Allt och lite till och trots besvikelsen över förra årets bok Blunda och hoppa ger jag inte upp Dessen så lätt, vilket jag är glad över då jag nu har läst Allt och lite till då den är precis som en Dessen bok ska vara.

Emaline bor och jobbar på sin familjs semesterhus uthyrning i Colby över sommaren innan universitet. Allt går som det brukar med värmebölja och en massa önskemål som måste fixas till kunderna inte minst när det kommer till dokumentär filmaren Ivy och hennes assistent Theo, som fångar Emalines intresse trots att hon redan är tillsammans med den väldigt snälla Luke. Anledningen till att en dokumentär filmare är i lilla Colby är att tydligen är Clyde, han som är tvättomaten/ kaféet en känd konstnär och nu ska dem göra en dokumentär om honom. Så om man bortser från en väldigt påträngande dokumentär filmare, känslor som dyker upp till fel person samt en charmig halv bror vars pappa lämnar honom nästan helt i Emalines vård så blir hon även hunsad av sin äldre syster som bara för att hon har en fin examen tror att hon kan styra och ställa som hon vill. Den som trodde att sommaren var till att vila ut sig vill inte vara i Emalines kläder det är en sak som är säker.

I alla böcker utan den första tar någon del av handlingen plats i Colby och i alla böckerna finns det någon koppling till någon annan av böckerna vilket ger den som har läst alla böckerna ett slags ‘easter egg’ och det blir nästan som ett spel, att se om man kan hitta referensen i boken. Det är alltid kul att se att personer från visa böcker dyker upp i andra böcker vilket får dem att kännas lite grann som en serie.

X Caroline

Bokus | Adlibris

Advertisements