gig 002

Beth Powell är advokaten som ska bygga ett försvar för kvinnan som gick in på en läkarmottagning och sköt en läkare och receptionisten för att sedan stanna kvar på platsen och erkänna sitt dåd. När Beth möter kvinnan som efter en hel del motsträvighet säger sig heta Susan Fellows kan hon inte hjälpa att känna att kvinnan känns bekant. Detta gnager sig fast i hennes medvetande och till slut får hon veta att Susan riktiga namn är Susan Wright vilket är som en hink kallt vatten för Beth, för hon kände Susan när dem var små. Dem var faktiskt bästa vänner och sågs varje augusti under et par års tid för att sedan glida isär av en rad händelser för båda.

Genom hela boken får vi se händelserna som formade de båda flickorna till dem de blev senare i livet. Jag känner verkligen med Susan, hon blir utnyttjad av alla. Hon tvingas vårda sin sjuka mamma som har drabbas av en stroke för att sedan inte få mer än 2000 spänn när hennes pappa dör men hennes kräk till bror får allt eftersom fadern kände att han hade missummat sonen när sonen i verkligheten är en svikare och översittare som alltid har gjort Susan liv till ett helvete. Som tur är ser poliskommissarien som besöker honom efter att Susan fängslas igenom honom och känner samma avsky för honom som jag som läsare gör.

Boken berättar en historia som är ett bra exempel på att allt inte alltid är som det verkar att man inte alltid kan lita på det som verkar vara då man aldrig kan veta vad som pågår i ett hus bakom stängda dörrar eller att en person kan ha mer under ytan trots att personen försöker ge intrycket av att allt är bra.

Bokus (engelska) | Adlibris (engelska)

Advertisements