gig 002

Efter det som hände med Bill i Klubb död är Sookie singel igen och lättare att försöka glömma sitt ex än de flesta då han för närvarande är i Peru. Men det är inte färdigt med vampyrer för Sookie då hon efter nyårsfesten på Merlotte’s finner vampyrbossen för distrikt 5, viking vampyren Eric naken och utan minne om vem han är vid sidan av vägen. Sookie kan inte bara lämna honom där utan tar med honom hem. Samtidigt som hon tillsammans med vampyren Pam försöker hitta förövarna som verkar vara häxor med lite annorlunda talanger så börjar Eric nästla in på ett väldigt privat plan hos Sookie. Men vill hon verkligen åter vara med en vampyr efter det som hände med Bill.

Det är roligt att se den annars så kylige och väldigt bossiga Eric när han inte minns något alls för han blir en helt annan person, vilket gör hela situationen besvärlig för Sookie eftersom hon måste ta hand om honom. För även om hon inte är särskilt förtjust i Eric så är han nu nästan som en helt annan person som bara råkar se likadan ut.

Den andra stora handlingen i boken om man bortser från Erics minnesförlust och häxorna är Sookies bror Jasons försvinnande efter att ha gått ut med en hamnshiftare. Först tror man att det är shiftarna som ligger bakom men sedan vänds Sookies misstankar mot häxorna är när det gäller hennes bror.

Jag älskade första boken om Sookie, Död tills mörkret faller men fann bok nummer 2 och 3 ganska ointressanta. Men Död i andras ögon ger mig tillbaka tron på Sookie böckerna. Boken innehåller nästan allt som jag gillade med första boken och det som gjorde att jag inte gillade de två följande böckerna.

Bokus | Adlibris

Advertisements