gg 001

Hela boken känns som ett avsnitt av Morden i Midsomer, utan morden då men annars är likheten slående troligtvis för att man inte kan göra hur mycket som helst i en litet samhälle på engelska landsbygden.

Charlotte flyttar tillbaka till den lilla byn som hon växte upp i när hennes make plötsligt dör i en bilolycka, hennes syster Hilary finner situationen som en välsignelse då det kan bli hon som ger Charlotte hennes hopp och då kommer alla i byn att berömma henne för hennes osjälviska handling. Sedan har vi också den nyligen inflyttade Alex, vem Hilary vill para ihop sin singel syster med för dem skulle verkligen passa bra tillsammans, de bor redan i samma hus (huset är delat i två) så…

Det finns många personer i byn, barnvakten som avgudas av Hilary men som stötts bort av sina föräldrar, en riktigt snuskhummer vars fru äger skönhets salongen och självklart den väldigt dömande, skvallermajan och ultra surpuppan Iris Braithwaite.

Vad är egentligen grejen med Peter? Han är fullständigt känslolös men så fort Charlotte sätter ner foten då hon är väldigt trött på att bara en hustru han kan visa upp och ber om en skilsmässa börjar han storbölla. Jag tror att det beror på att han inte längre har något att visa upp men vilken mes, inte för att han gråter utan för att han är en sådan knöl utan ryggrad.

Boken är precis som Morden i Midsomer, något man oftast inte planerar att titta på men när man slår över till kanalen så fortsätter man att se den och man har en mysig liten stund utan att egentligen behöva tänka särskilt mycket på vad som händer man bara följer med vågorna.

Advertisements