Tags

gg 002Andra installationen av Tahereh Mafis trilogi om sjutton åriga Juliette som kan döda med sin beröring. Boken tar vid där förta boken slutade;

Juliette befinner sig djupt nere i marken i en annläggnig för lika sinnade, andra människor som har det Castle kallar ‘energi’. Alla har olika sorters energi, Juliette dödar med bara en beröring medans tvillingarna är helare, så energin är som en sorts superkraft fast förväntar inte någon tights för då kommer dem att spöa upp dig.
Nere i underjorden går allt sin gång med att alla undviker Juliette då dem är säkra på att hon är väldigt farlig, vilket hon är, och elak, vilket hon inte är. Men tillfångatas några av Juliettes lika sinnade och Juliette tillsammans med sin pojkvän Adam och vännen Kenji, detta då ledaren Anderson vill ha Juliette i utbyte mot gisslan så att han kan använda hennes gåva för sin egen vinning, men inget i livet går lätt och efter mötet blir Juliettes liv både mer invecklat och mer besynnerligt.

Självklart blir vi i boken introducerade till en kärlekstriangel mellan Juliette, Adam och den något besynnerliga Warner, det jag menar med självklart är att jag aldrig har läst en dystopisk trilogi som inte har en kärlekstriangel i sig mellan huvudpersonen (en flicka) och två andra personer som får läsarna att dela upp sig i två lag och heja på sitt favorit par. En sak som skulle gör en kärleks triangel lite intressantare är att inte göra den traditionell med en tjej och två killar som i princip dyrkar henne utan att t.ex. huvudpersonen och en av killarna eller en tjej som tar en av killarnas roll får bråka om huvudpersonens kärleksintresse på det klassiska sättet som kärlekstrianglarna i dystopiska böcker är inte i High School chick flick kärlekstriangel, för det skulle bara bli så himla irriterande.

Jag tycker bättre om denna boken än den först, vilket har att göra med två saker att i Rör mig inte! skrevs ungefär de första 75 sidorna på et sätt som var svårt att följa med överstrukna och meningar lite här och var samt att det är lite mer aktion i Rädda mig inte!. Faktiskt gör aktionen i boken att den påminner mig om den sista boken, Revolt , i serien som började hela trenden med dystopiska trilogier.

Bokus | Adlibris

Advertisements