gg 001

Barnmorskan i Hope Springs utspelar sig i West Virginia på 1930-talet och följer barnmorskan Patience Miller. Hon har ett svårt jobb på en svår plats men inget stoppar henne, hon är där för att hjälpa mödrarna som behöver det, även om dem är svarta eller bor utsatta vid gruvorna så är det Patience jobb att hjälpa dem. Patience fyller sina dagar med jobb, både medicinska och henne på gården så att hon slipper tänka på det som har varit, för Patience bakgrund är svår och hjärtslitande men hon kämpar på ändå även om hon måste hålla sig undan lagen.

Boken målar upp en värld där en vänskap mellan Patience och unga, svarta hembiträdet Bitsy är lika med fara för dem båda när dem bor i det lilla samhället Hope River där inte ens det lilla sjukhuset tar emot svarta, även och det är ett akutfall. Vänskapen med Bitsy drar till sig ännu mera uppmärksamhet än den Patience redan har vilket inte är bra då hon vill ligga lågt på sin lilla farm med sin ko och sin häst.

Boken är gjord på ett sätt som gör att det blir lite dagboks känsla över det hela, men trots det så går det väldigt lätt att läsa och ta till sig innehållet i boken då den är väldigt rakt på sak, boken försöker inte sockra till historien utan berättar Patience historia på ett rättframt sätt vilket gör att jag gillar boken på ett sätt jag inte förväntade mig att jag skulle.

Bokus | Adlibris

Advertisements