gg

Det är tufft att ha en bra karriär och vara kvinna i alla fall för de tre vännerna Victory, Wendy och Nico som alla bor och jobbar i New York. Alla tre har nått toppen men deras liv är inte så underbart som man skulle kunna tro. Allt börjar med att Victorys senaste kollektion fullständigt sågas av kritikerna vilket försätter henne i en ledsen stämning. Nico har tröttnat på sin väldigt beiga make och startar ett hemligt förhållande med en ung underklädes modell, men Nico är inte säker på om det är någon djupare känsla som drar henne till Kirby Atwood eller är det bara känslan av att vara avgudad som håller ihop hennes hemliga förhållande? Wendys parasit till make Shane som inte har jobbat på omkring 12 år och som använder sin frus pengar till allt bestämmer sig för att han vill skiljas för att Wendy inte bryr sig till räckligt mycket om honom. Låter mer som om han är en bortskämd skitunge som inte bryr sig om någon annan (detta bekräftas senare i boken).

 

Boken vill visa hur svårt det är för en karriär hungrig kvinna i männens värld och även om boken är underhållande vet jag inte hur sann bilden är som målas upp i boken. Visst så är det tufft för jobbade kvinnor, speciellt för kvinnor som vill nå toppen av ofta mans dominerande jobb men man ska inte glömma att boken är skriven för att vara underhållande inte vara en fakta bok om kvinnors kamp för högbetalda jobb.
Jag kan dock inte förstå varför Candance Bushnell valde att döpa boken till läppstiftsdjungel då den enda referensen till titeln är på sista sidan då Nico yttrar ”Det är läppstiftdjungel”. Jag tror att det är en referens till något jag inte alls är bekant med vilket göt att titeln för mig bara är lite konstig.

Bokus (engelska) | Adlibris

 

Advertisements