Tags

gg 001Clara är delvis en ängel och en november morgan vaknar hon efter en väldig verklighets trogen dröm där hon försöker rädda en kille från en skogsbrand, detta är Clara kall som ängel att rädda denna pojken. Därför flyttar Clara, hennes mamma och bror helt sonika till Wyoming från Kalifornien så att Clara ska kunna vara nära pojken. Redan första dagen på hennes nya skola ser hon pojken från sin dröm och han är lika snygg i verkligheten men så svimmar hon i korridoren vilket alltid är ett bra sätt att undvika uppmärksamhet.
Självklart finns det elaka änglar, så kallad svart vingar och det pågår ett krig mellan de vit-vingade och de svart-vingade änglarna vilket Claras mamma har råkat glömma bort att nämna för sin dotter men då en svart vingad ängel får syn på Clara i en galleria kan hennes liv vara i fara trots att hon bara är en mindre mäktig fjärdedels ängel.

Jag blir lite förvirrad när det kommer till den hela ängeln grejen. För i början verkar det som om Clara vet att hennes mamma är en över 100 år gammal ängel men senare i boken verkar hon väldig chokad över detta. Så är det en tillbaka blick när hon fick reda på det, ett skriv fel eller vad?
Självklart finns det fler änglar, t.ex. Angela som är en halvängel precis som Claras mamma och som lär Clara allt hon vet om den hela ängel grejen, och det är inte lite. Så nu har Clara en ängel vän och får se att hon inte är ensam. Som om hon och hennes mamma skulle vara de enda ängel-bloden det finns.

På baksidan av boken står att även om Christian är lika snygg i verkligheten så varför har hon känslor för någon annan. Det är ett litet fel här att i större delen av boken suktar hon så efter Christian och det är bara i slutet hon får känslor för den andra killen.

Boken är en riktig bladvändare och jag har aldrig stött på en bok som har handlat om en fjärdedel ängel förut så hela konceptet känns väldigt fräscht. Jag gillar verkligen boken och jag blev lite ledsen när den tog slut, trots att den är på 433 sidor. Trots att Unearthly är första boken i en serie så är den för mig en bok som mycket väl hade kunnat vara fristående bok, då den har alla kriterierna.

Bokus | Adlibris

Advertisements