gg 002

När Josephina Cochrane är nio år är hon på besök på det Wyndhamska godset för att träffa sin ”farbror”. Där får hon smeknamnet Grevinnan av sin kusin Marcus och detta smeknamn följer med henne ända in i vuxen ålder. Hon får reda på att hon faktiskt är dottern till Earlen av Chase, vilket hon har misstänkt under en längre tid, och att han faktiskt legaliserade henne innan han dog. Detta gjorde han så att han kunde testamera allt till sin dotter och lämna inget utom ett litet underhåll till sin brorson Marcus, vilket självklart irriterar honom. Men det finns en liten detalj i testamentet att Grevinnan måste gifta sig med Marcus innan juni annars tillfaller allt deras Amerikanska kusiner. Men trots detta är Marcus inte så förtjust i idéen att gifta sig med Grevinnan, men hon har ett par äss i rockarmen.

Jag stör mig så mycket på dessa Amerikanska kusiner som tror att dem är störst, bäst och vackras och som inte drar för att vara väldigt ohyfsade och taskiga mot Grevinnan, dem förpestar verkligen boken, men jag vill påminna om att de bara är Trevor och hans mor Wilhelmina som är så hemska. De två yngre Wyndham kusinerna är knappt med i boken och är ganska bleka karaktärer.

Sedan finns andra som Badger, Grevinnans betjänt/ kock/ personlig rådgivare/ livvakt vars goda personlighet verkligen skiner genom bladen i boken, man kan riktigt känna av lojaliteten till Grevinnan och jag skulle verkligen vilja smaka på hans mat för dem låter jätte goda.
Marcus Wyndham följer mallen för den lätt malliga och envisa mannen som vägrar se sig besegrad som finns i historiska romantik romaner.
Grevinnan följer också en klassiskt historisk-romantiskt form, hon är den modiga, självständiga kvinnan som inte tar någon skit och som vågar stå på sig speciellt mot Marcus och faster Wilhelmina.

Boken är en väldigt vanligt historisk-romantisk bok men som är kryddad med lite mysterium för att boken ska skilja sig för sina lika sinande. Detär faktiskt detta mysterium med den försvunna Wyndham skatten som gav boken en vänding som fick mig att känna att boken inte helt hade varit slöseri med tid.
Om du gillar Harlequins historiska böcker som kommer du nog att gilla Earlens hämnd.

Advertisements