gg 003

Lizzie Tucker lever ett helt okej liv sedan hon flyttade till Salem. Hon har ärvt sin gammelfaster Ophelias hus, och katt, och är cupcakes chefen på bageriet och kaféet Dazzle´s. Men allt börjar gå snett när hon först träffar på den väldigt skrämmande Wulf och sedan hans lite mindre skrämmande kusin Diesel. Diesel är övertygad att Lizzie är en väldigt speciellt person, en person som kan lokalisera de Stenarna, sju stenar som ger innehavaren all makt den kan önska. Men för att hitta en sten måste man samla små pusselbitar och visa av pusselbitarna till den ena stenen, frosseri, finns i Salem. Så med en snubbe som Lizzie bara har känt i typ 2 timmar och en väldigt och en väldigt ohyfsad apa måste nu Lizzie hitta pusselbitarna före Wulf, samtidigt som hon ska behålla sitt jobb. Hey, ingen sa att det skulle vara lätt.

Boken blev definitivt bättre när apan Carl gjorde entré, för att se Lizzie och Diesel leka familj med en väldigt ohyfsad apa är väldigt underhållande. För man kan lätt se bilden av de tre av dem framför sig och det är en ganska så kul bild. En gång åker dem till ett köpcentrum och alla tror att Carl är deras väldigt fula barn, man tycker att människor borde kunna se skillnad på en väldigt hårig apa och ett människobarn, hur hårigt det än är.

Wulf och Diesel har väldigt seriösa familjer problem, kanske vore terapi för kusiner något för dem. Då skulle de sluta att bråka med varandra och låta Lizzie vara i fred. Tyvärr så avskyr dem båda varandra för mycket och samtidigt bråkar dem om Lizzie, Wulf för att han vill ha all makt i världen medans jag gissar och Diesels vilja att ha Lizzie är lite mer personliga…

Som sagt, de fyra pusselbitarna som finns i Salem ska leda vägen till frosseri stenen och detta medför ett seriöst problem för Lizzie då hon jobbar i ett bageri. För hon blir påverkad av de små bitarna och snart kan hon inte sluta att äta vilket är väldigt dåligt för affärerna.

Hela boken ger ifrån sig lite Chick-lit vibbar vilket jag gillar och boken är väldigt kul på sina ställen men på andra är den ganska tråkig så om jag skulle betygsätta boken skulle den få 3/5 för den ligger precis där på mitten av poängskalan.

Bokus | Adlibris

Advertisements