poi

Cat är en tuff vampyrjägare som Buffy, förutom det faktum att till skillnad från Buffy så är Cat halvvampyr. Yep, och historien bakom hennes tillkomst är anledningen till hennes nattjobb. Att döda vampyrer är ett sätt för Cat att sätta en punkt för det som en vampyr gjorde mot hennes mamma för alla år sedan. Under en av sina lockbetes turer till den lokala puben fångar hon vanpyren Bones, det är inte hans riktiga namn, uppmärksamhet. Han för sedan med sig henne till sin grotta där han ger henne valet att antigen bli dödad där och då eller slå ihop sina påsar med honom och på så sätt fånga det riktigt stora bytena. Det ända som konstigare än en halvvampyr som jagar och dödar vampyrer är att en vampyr gör det, men där har vi Bones. Hans motivation kan härledas från det faktum att han inte ville bli förvandlad till vampyr för si så där 100 år sedan men blev det ändå, om det hade hänt till er skulle ni också avsky vampyrer även om ni också råkar vara en av den nyss nämnda rasen. Som ni kan gissa så går Cat med på att samarbeta med Bones och här börjar Bones träningskamp för den snygga halv vampyren Cat. När Bones tränar Cat kan jag inte hjälpa att se ett träningsmontage à Rocky, komplett med Rocky temat. Om ni inte vet vad jag menar, som råkar vara en väldigt ikonisk filmsekvens som alla känner till trots att man kanske inte har sätt den så har du troligtvis levt under en sten dem senaste 40 åren.

Boken är sexig, det går inte att förneka och till skillnad från böcker som påstår sig vara sexiga, men som jag aldrig har upplevt, så är Halvvägs till graven verkligen det. Trots att boken inte annonserar detta med stora bokstäver på framsidan. Bones får Catspuls att slå snabbare, tänk den som framkallade detta är en person utan puls. Så kan det vara ibland.

Jeaniene Frost har skrivit en bok som känns väldigt Buffy men som är ännu tuffare, om det nu går. Vi får en hjältinna med en bakgrund som inte gör att hon lipar och försöker tvinga läsaren att känna medlindande med henne, utan har gjort henne något känslokall vilket får en som läsare att ha medlidande med henne. Men det håller vi dolt för vi vill inte att hon ska komma ut ur boken och spöa upp oss.

Bokus (engelska) | Adlibris

Advertisements