poj 003

Om du en dag vaknade upp efter en bilolycka och finner att du är död, men att du inte stannar död skulle du nog också vara lite förvirrande. Detta är Betsy Taylors historia.

Hon trodde att hon redan hade en jobbig vecka när hon fick sparken, men att sedan dö i en bilolycka är värre då hon upptäcker att hennes sista kläder är fasansfulla, dem tillhör trots allt hennes styvmor, och varje natt vaknar hon är sugen på blod. Allt hon vill är att bara få dö i lugn och ro utan att tvingas bära denna hemska outfit.
Det visar sig att Betsy numera är odöd och därmed måste fortsätta leva med namnet Elizabeth Taylor i all evighet. Som om inte detta var illa nog så är hon dessutom vampyrdrottning. Skojigt eller hur? Det tycker verkligen inte Betsy.
Men hon är inte drottning riktigt än, men hennes nya huggtandade vänner är säkra på att hon är vampyren profetsian berättar om och att hon är den som kommer att ta makten från den makt hungriga, illa kläda (enligt Betsy) vampyren som just nu styr över alla. Men Betsy vill inte vara drottning, hon vill bara leva ett vanligt liv med att titta på teven och gosa med sin katt. Men hennes nya aptit för blod gör hennes önskan att bli normal omöjlig att uppfylla, så kanske ska hon trots allt ge sig in bland vampyr politiken för att han något att göra. Dessutom när lönen är underbara designer skor vem kan säga nej, odödlig eller inte.

En av Betsys nya vampyrvänner är Tina, hennes nya bästis. Även om Tina råkar, precis som alla andra kvinnliga vampyrer, ha ett väldigt löjligt namn men hon gör det bästa av det genom att kalla sig Tina. Sedan har vi den förföriske och löjligt snygge vampyren Sinclair, som Betsy envisas med att kalla Sink-lair till vampyrens irritation. Betsy skulle mer än något sätta sina huggtänder i honom men vill hon verkligen göra ett avtal som kan vara i all evighet? Sådana svåra beslut.

Boken är väldigt humoristisk och det är fräscht att läsa en bok som tar en sådan komiskt tvist på henne vampyrgrejen. I en tid då vampyrer är hetare än solen är det underhållande att läsa som en person som mycket väl hade kunnat vara en själv om man hade hamnat i samma situation som Betsy. Jag skulle varken säga nej till skorna eller Sinclair det ska jag säga er.

Jag ska genast beställa nästa bok, Undead and Unemplyed, för att se a) är den lika underhållande som första boken och b) hur klarar Betsy livet som vampyrernas härskarinna.

Bokus | Adlibris

Advertisements