div 002

Meg Cabot är en av dem personerna som hela tiden kan skapa nya berättelser men som alltid är roliga och väldigt charmiga. Från historiorna om den motvilliga prinsessan Mia och Nikki Howard till Heather Welles. Alla böckerna följer en struktur som garanterar att man gillar boken, att den är en positiv bok, men samtidigt lyckas skilja sig när det kommer till handling och själva berättelsens upplägg. Jag kan glatt konstatera att Babbeldrottningen får gå och vara med sina Cabot kompisar för den klarade sig igenom testet.

Lizzie Nichols har tillslut tagit examen från universitetet, och i modehistoria av alla ämnen. När firandet är slut åker hon till England för att hälsa på sin pojkvän Andrew men får ett bryskt uppvaknande. Allt är inte alls som hon trodde att det skulle vara, allt är mycket värre. Till att börja med så måste hon sova i tvättrummet för Andrew bor henne, sedan arbetar han 12 timmar om dagen vilket blir jättekul för Lizzie. Som om inte detta skulle få vem som helst att diskret börja titta efter en utgång lagar Andrews mamma en massa rätter med tomater, och Lizzie avskyr tomater mer än något annat. Men Lizzie kämpar på, hon håller sig fast vid tanken att det bara är tillfälligt och att det ska gå över. Men det blir faktiskt ännu värre om man nu kan förställa sig hur det är. Så Lizzie tar pick och pack och reser till Frankrike för att vara med sina vänner Chaz och Shari som spenderar som sommaren hos Chaz goda vän vars familj äger ett slott med tillhörande vingård i södra Frankrike. På tåget möter Lizzie den charmiga Jean-Luc som om inte han hade varit bredvid henne skulle Lizzie totalt ha brutit ihop. Istället för att bryta ihop berättar Lizzie lite väl mycket om några väl personliga saker. Det finns en anledning till att boken heter Babbeldrottningen och den anledningen är Lizzie Nichols. Hon må öppna munnen på de minst sagt sämsta tidpunkterna men hon har ett gott hjärta och skulle aldrig kunna skada någon med vilja. Även om jag personligen hade velat att hon gav Andrew en riktig känga. Det förtjänar han mer än väl den skitstöveln han är.

Boken är väldigt underhållande och mellan kapitlen finns små utdrag ur Lizzies uppsats om Modets historia som innehåller lite fakta om hur modet har ändrats genom årens gång. Vill man bara njuta av en underhållande och rolig bok så läs Babbeldrottningen.

Bokus (engelska) | Adlibris (engelska)

Advertisements