Tags

pj 002Opal och bärnsten utgör ett par, Agat sjunger i B, vargens avatar, i duett –solution! – med Akvamarin. Därpå följer mäktig Smaragd och Citrin, tvillingarna Karneol i tecknet skorpion; och Jade, nummer åtta, digestion. I E-dur: Turmalin i svart glans, Safiren i F, en storslagen briljans. Nära nog samtidigt upptäcks Diamant, elva såväl som sjua, även som lejon bekant. Projectio! Flytande är tiden, både början och ände utgörs av rubinen.

På framsidan står det Tidlös kärlek vilket fick mig att anta att Gwendolyn, en flicka som kan resa i tiden lite som i filmen A time traveler’s wife där huvudpersonen inte kan bestämma själv när och var han ska resa i tiden, träffar Gideon i det förslutna och därför är deras kärlek tidslös. Men där hade jag fel. På tal om A time traveler’s wife är inte det en bok? *googlar* Jo det stämmer. *skriver upp boken på min läslista*

Som jag nämnde i början så kan Gwendolyn resa i tiden, det är en speciell gen som finns i hennes familj. Men kan inte alla familjen resa i tiden då? Nej man måste vara född på ett speciellt datum för att man ska kunna resa i tiden. Länge har alla trott att det skulle bli Gwendolyns kusin Charlotte som var den utvalda, då Charlotte är född på den rätta dagen och Gwendolyn är född dagen efter. Fast det är hon egentligen inte. Det gör att ingen först vill tro på att Gwendolyn är den utvalde, att hon bara söker uppmärksamhet. Detta gäller speciellt Moster Glenda, Charlottes mamma. Glenda är jobbig att under tiden sanningen kom fram och Glenda framhöll att Gwendolyn bara vill ha uppmärksamhet, på ett riktigt elakt sätt säger hon det, hoppades jag på att någon bara skulle tysta henne.
Vem är då Gideon? Gideon är precis som Gwendolyn en tidsresenär. Till en början motarbetar han Gwendolyn. Han har nämligen hela tiden ha varit planerad att ha Charlotte som partner, inte hennes kusin. Gideon är Diamant och Gwendolyn Rubin.
Deras föregångare (släktingar) har sammanlagt haft de andra tio stenarna tillsammans. Eftersom Gideon & Gwendolyn är de sista av tidsresenärerna. Eller börjar det hela om igen då cirkeln har blivit sluten? Det tas att fundera på.
Gideon och Gwendolyn har ett uppdrag. Det finns en församling, eller är det mer ett intuition,
som har byggt en slags tidsmaskin som kan bestämma när och var personerna ska skickas i tiden. Men den fungerar bara med personer som är tidsresenärer i dem själva. Så utan någon träning om tidsresande, den fick ju Charlotte, skickas de två av dem tillbaka i tiden för att samla blod från alla de 10 föregångande tidsresenärerna.
Dessa tidsresenärer tror jag kommer att få stifta bekantskap med i bok två, Safirblå, och bok tre, Smaragdgrön.
Åh, tidsmakapären heter Kronografen och den uppfanns, liksom sällskapet, av Greven av Saint Germaine på 1700-talet. Honom får vi faktiskt träffa i boken. Han kan tydligen inte bara resa i tiden är en ett slags geni utan kan även styra saker med tankarna. Nu har jag fånget ditt intresse va? Men det finns en stor chans att han kan vara den ultimata elakingen i bok serien, så bli inte för fäst vi honom, ok?

Anledningen till att serien heter ädelstens trilogi är att alla tidsresenärer har olika stenar som kodnamn, eller något liknande. Kodnamns grejen då inte ädelstenarna, dem är 100% riktiga.
De två efterföljande böckerna heter Safirblå och Smaragd grön.
Visste ni föresten av boken är skriven av en tysk författare? Jag hade mina aningar när original titeln är Rubin rot (rubin rött på tyska).

Bokus (engelska) | Adlibris

Advertisements