Tags

plI The Selection Stories: The Prince and the Guard får vi en inblick historien om America genom ögonen på Prince Maxon och Aspen, de två killarna i Americas liv. Boken är indelad i två noveller.

Första delen berättas från Prince Maxons persepektiv och den andra delen ur Aspens. Jag måste säga att det är intressant att läsa ur dessa tvås perspektiv för man får lite förståelse för sakerna dem gör i The Selection och The Elite.
Maxons bit är inte så jättespännande då den följer handlingen i The Selection, men från hans håll. Det ända ny vi får från denna novell är lite hittils okänd fakta i början.
Aspens del är däremot mycket mer intressant. Eftersom han jobbar som vakt i slutet får genom hans historia se mer av det varadaliga livet för slottet för dem som är anställda där. Vad och hur vakterna agerar när rebellerna bryter sig in och hur han ser på Americans relation med Maxon.

Eftersom de är två enskillda noveller kan man läsa båda eller bara den biten med personen man tycker mest om. Eller är mest nyfiken på.
Observera dock att det är bäst om du har läst The Selection och The Elite först, för annars kan det bli förvirrande. Och lite konstigt. Som jag nämde innan utspelar sig Maxons historia i The Selection och Aspens historia är parallel med The Elite. Så om du ska läsa Aspens bit, läs The Elite först, okej?

I slutet av boken finns det förutom en Sneak Peak på The One, utan också Americas, Maxons & Aspens släkträd. Allra längst bak finns en playlist med tips på låtar som passar till böckerna. Dessa musiktips har resulterat i några av mina nya favorit låtar.

Bokus | Adlibris

Advertisements