Tags

bokBelle kanske inte har växt upp i det mest ideala hemmet för en ung flicka, men hon har alltid varit trygg. Men en dag råkar hon se när en man mördar en av kvinnorna som också bor i huset. Nästa dag blir hon kidnappad av mannen som vill röja henne ur vägen. Han för bort henne till Paris där får uppleva något hon aldrig trodde i hela sitt liv. Efter en kort tid i Paris skickas hon till New Orleans, kan Belle uppbåda allt sitt mod och sin listighet för att kunna komma hem igen och ställa mannen inför rättvisa trots allt hon har tvingats till att gå igenom?

Boken må inte ha rört mig lika emotionellt som Adèle men jag blev ändå berörd av boken.
Belle växer upp i ett bordell har blivit väldigt skyddad av sin mamma och vet inte vad som faktiskt föregår i huset. Men när hon blir kidnappad och såld till ett bordell i först Paris och sedan New Orleans uppenbaras något helt nytt för Belle. Fast detta utgör en stor del av berättelsen är inte boken en av dem där erotiska novellerna, utan berättar tonen är strikt professionell och saklig.
Boken har två perspektiv kan man säga. Ett från Belles sida och hennes resa samt liv. Hur hon lär sig att bemästra sin nya position, hennes drömmar om att öppna en hatt butik och om Etienne, fransmannen som förde henne till New Orleans, men som ända kan betraktas närmast som en vän.  Den andra delen av Belles närmaste bekanta som försöker hitta henne och samtidigt dra mannen inför rättvisa. Bland dem karaktärer kvar i London finns Belles älskande hushållerska som var nästan som en mor till henne, pojken Jimmy som blev förälskad i Belle dagen före hon blev kidnappad och en journalist som letar efter något spännande att skriva om men som sedan blir känslomässigt indragen i det hela.
I slutet av boken får vi se när två av männen i Belles liv, Jimmy och Etienne, kämpar mot klockan för att få tillbaka Belle. Det blir ett väldigt fartfullt slut som ändå lyckas binda ihopa att trådar till en finns knut.

Belle är skriven av en av mina nya favroit författare, Lesley Pearse, som alltid lyckas skapa gripande kvinnoöden med starka kvinnor i huvudrollen.
Det finns faktiskt en uppföljare, Belles löfte, som kom ut förra året.

!OBS! Boken ger väldigt beskrivande bild av hm… samspelet mellan en man och kvinna så att säga. Så denna bok är Inte för dem som är känsliga mot detta.

Bokus | Adlibris

Advertisements