quinn
Jag har under veckan läst de två första böckerna i The Bridgertons serien, The Duke and I samt The Viscount Who Loved Me. Till att börja med kan man lista ut hur handligen kommer att gå bara genom att läsa titlarna…

Böckerna handlar om de åtta(!) syskonen Bridgerton som heter Anthony, Benedict, Colin, Daphne, Eloise, Francesca, Gregory och Hyacinth. För att citera Lady Whistleton från första boken “One would think that the Bridgertons parents would be able to keep their children straight without needing to alphabetize their names.”

Man kan noterar visa likheter mellan de båda böckerna, allt från bokens upplägg till att samma meningar yttras i båda böckerna.

På framsidan av böckerna står det “Smart, Funny.” Smarta kan man nog faktist säga att dem är och roliga, inte roliga så att man gapskrattar men det finns stunder då man drar lite på smilbanden. Oftast det dem snabba utringarna av framför allt de kvinnliga personerna som får en att små le lite.

Tycker du om romantiska böcker och kanske Downton Abbey eller Herreskap och tjänstefolk så kommer du att tycka dessa två böcker är underhållande. De finns  åtta böcker i serien (en för varje barn) och några böcker om vad som hände sen.

X Caroline

The Duke and I
Bokus | Adlibris

The Viscount Who Loved Me
Bokus | Adlibris

Advertisements