bok 001Rebecca Bloomwood älskar att shoppa, verkligen älskar det. Tyvärr kan hennes bankkonto inte riktigt matcha hennes köpglädje, och hennes jobb som ekonomi journalist är precis lika tråkigt som det är dåligt betalt. Så Becky börjar söka efter nya sätt att känna mer pengar, men kommer hon kunna klara det då i nästa varje skyltfönster ser hon något hon bara måste köpa. Banken är dessutom ute efter henne, så hon måste lösa sina skulder snabbt.

Boken är väldigt underhållande, att få följa Becky på hennes resa att försöka vara förnuftig med sina pengar fast det går ingen vidare och alla tokiga situationer hon sätter sig själv i när hon försöker vara förståndigare med sina pengar. Becky är en person man bara kan inte hjälpa att tycka om, även om hon ibland strular till det så vet man att hon har hjärtat på det rätta stället.  Hon har också en fantastisk fantasi, hennes ideér är alldeles underbara.
Jag tycker även om personerna som omger Becky, hennes kärleksfulla föräldrar, hennes rumskompis och bästa vän Suze och snyggingen Luke Brandon.
Boken må inte vara ett literärt mästerverk, men den är en perfekt chick-lit roman. Rolig och en handling som lätt förstår sig på och även om man lägger ifrån sig boken i ett par dagar är det lätt att komma in i handlingen igen.
Perfekt att läsa om man vill bli på bättre humör eller bara slappna av.

Det finns i nuläget sex böcker i Shopaholics serien, alla översatta till svenska, och en sjunde är planerad att komma ut 2014.
Det har även gjorts en film med Isla Fisher i huvudrollen som är baserad på filmen. Filmen liknar knappt boken alls, förutom att personerna heter det samma. Det bästa med filmen är att Hugh Dancy spelar Luke Brandon, så nu ser jag honom framför mig när jag läser om Luke i böckerna…

Bokus (engelska) | Adlibris

Advertisements