Tags

hggAlexia Tarabotti är inte som alla andra unga damer i London, och det inte bara det faktum att hon är en ungmö utan för att hon inte har någon själ, hon är en övermänniska.
Som övermänniska har hon kraften att naturalisera övernaturaliga varelser, men bara om hon rör vid dem.
När hon efter en mystisk attack under en bjudning börjar hon nysta i en rad mystiska försvinnande gällande både varulvar och vampyrer tillsammans med den charmiga men buttra alfa varulven Lord Maccon. Kommer dom kunna lista ut vem som ligger bakom försvinnandena, lösa gåtan med det mystiska vaxansiktet och får vi någonsin veta vad igelkotts incidenten faktiskt var för något?

Alexia Tarabotti är fräck, uppnosig och för mycket för hennes väldigt viktorianska familj, en riktigt underhållande huvudperson. Hennes förhållande med Lord Maccon genom bokens hela gång är en riktig godbit.
Den pikande Igelkotts historian som man dessvärre får veta så mycket om men som gjorde i alla fall mig nyfiken. Många bra biroller som den något excentriska vampyren Lord Akeldama, den lunga och reserverade beta varulven Professor Lyall samt Alexias lojala vän Miss Ivy Hisselpenny som har en förfärlig smak när det kommer till hatar.
Handlingen är spännande, rolig och oförutsägbar, jag hade aldrig kunnat gissa slutet. För boken har väldigt många svängar så det är vktigt att man läser hela boken, för att om man bara hoppar till slutet förstår man ingen ting. Men tro nu inte att detta gör boken svår att hänga med i eller jobbig att läsa för det är så är verkligen inte fallet. Själlös är en av de bästa steam punk bok jag har läst i ett bra tag.
Stort beröm till Gail Carriger för att ha skapat en så underhållande värld som hela vägen igenom är väldigt underhållande, vilket visar på författarens fingertopps känsla.

Jag rekommenderar Själlös starkt till alla läsare där ute, men speciellt för dem som vill ha en underhållande bok som utspelar sig i den viktorianska London bland varulvar och vampyrer samt en kaxig kvinnlig huvudroll.

Bokus | Adlibris

Advertisements