Tags

Samantha jobbar som jurist på Carter Spik. Visst är dagar stressiga och hon har ingen fritid att tala om för att det finns alltid något som har med jobbet att göra. För Samantha siktar mot att bli junior delägare, men så en dag upptäcks ett fel som Samantha har gjort. Samantha flyr från sin arbetsplats så fort hon kan och tar första tåget bort från stan. Där tar hon oavsiktligt jobbet som hushållerska. Hur kommer det att sluta för Samantha, kan hon gömma sig för alltid för sina bekymmer?

Karriär och köksbesvär är den första boken jag någonsin läste av Sophie Kinsella. Denna bok gjorde så att jag upptäckte en av mina, nu för tiden, favorit författare.
Man känner verkligen för Samantha och man vill att allt ska ordna sig för henne, samt att hon ska bli tillsammans med den snygge trädgårdsmästaren. Boken visar den väldigt stressade värld vi lever i, en värld där vi sällan kan gå riktigt ner i varv. Samantha lär sig att ta det lugnt, och finner sig själv.

Kinsellas handling är som vi är vanna vid att den är. Rolig, träffsäker och med karaktärer som har en mening till historien. Allt är välskrivet och det är en väldigt bra sammansatt värld som denna boken utspelar sig i.
Ni för ursäkta det ganska konstigt skriva boktipset, men boken är faktiskt väldigt bra. Tja kanske inte om man är en litteratur professor som bara läser akademiska böcker, men annars tycker jag att du ska ta en titt på denna bok. Vem vet du kanske upptäcker en ny författare du tycker om.

Bokus (engelska) | Adlibris

Advertisements